Een fotoreportage, hoe gaat dat in zijn werk?

Een fotoreportage is een beleving. Net daarom is een goede voorbereiding belangrijk. Om jou hierbij te helpen
geven wij graag een idee over onze werkwijze. Van zodra je een fotoshoot geboekt hebt, ontvang je
een e-mail waar we verder ingaan op de specifieke voorbereidingen. Hierin
geven wij jou praktische tips betreffende kledij, accessoires, visagie,…
Zo kom je zonder zorgen naar de fotoreportage. Want genieten staat immers centraal.

STAP 1: PLANNING

Alles begint met een goede planning. Samen met jou gaan wij op zoek naar het meest geschikte moment.
Vermoeidheid en stress horen echt niet thuis op jouw foto’s. Daarom is het ontzettend belangrijk dat jullie uitgerust en ontspannen aankomen op de fotoreportage. Voorzie dus voldoende tijd en ruimte in jullie agenda.
Plan jouw fotoreportage dus zeker niet na een lange werk- of schooldag. De voorkeur gaat uit naar een vrije dag of tijdens een weekje vakantie.

Hang jouw kledij zeker al klaar, plan voldoende ruimte voor jouw moment bij de kapper, … Vermijd dus zeker dat jullie van her-naar-der dienen te springen. Ontspannen staat centraal.

Om alles vlot en ontspannen te laten verlopen luisteren wij vooraf graag naar jullie wensen. Zo kunnen ook wij hier tijdig rekening mee houden.

Bij het plannen zoeken wij samen met jullie naar een geschikte fotolocatie. Uiteraard houden wij ook het weer voor u in de gaten. Door een klein beetje regen laten wij ons niet afschrikken, maar hou er zeker wel rekening mee dat wij bij zware buien, hagel of rukwinden liever opteren om de reportage op een later moment te laten doorgaan.


STAP 2: DE FOTOSHOOT

Het moment is er eindelijk. Hoe beter de voorbereidingen, hoe vlotter de reportage zal verlopen.

Wij vragen om ongeveer een halfuurtje vooraf op de afgesproken locatie aanwezig te zijn. Zo hebben we voldoende tijd om iedereen te leren kennen, en alles nog eens te overlopen.

Het is voor iedereen even wennen om voor de camera te staan. Daarom bouwen we de fotoreportage stap voor stap op, zodat jullie gewoon kunnen worden aan de fotograaf en de camera. Gun ook uzelf hiervoor de nodige tijd. Hierna merkt u zelfs de fotograaf niet meer op.

We trachten om de verschillende facetten die de gekozen locatie te bieden heeft te benutten. De omgeving brengt immers mee het verhaal en jullie foto’s tot leven.

 

 


STAP 3: KIJKSESSIE

Waarschijnlijk bent u enorm benieuwd naar de foto’s die van jullie gemaakt werden. Een tweetal weken na de fotoreportage volgt een afgesproken moment, waarop wij samen met jullie de geslaagde beelden bekijken.
Wij bespreken graag mogelijke retouches, uitsnijdingen, kleurafwerkingen, formaten en materialen.
Jullie opmerkingen worden zorgvuldig genoteerd. Hiermee gaan wij verder aan de slag. Reken hiervoor zeker voldoende tijd in jullie agenda.


STAP 4: BEELDOPTIMALISATIE

De besproken beeldoptimalisaties worden door ons uitgevoerd. Het gaat hier om verfijningen aanbrengen. Zo worden bepaalde kleuren meer tot leven gebracht, huidoneffenheden weggewerkt, beelden in zwart-wit afgewerkt… Kortom, er worden details bijgewerkt naar de perfectie.


STAP 5: AFWERKING

De foto’s die door jullie werden uitgekozen zullen worden afgewerkt tot het gewenste eindproduct. Albums worden gemaakt, dibonds en prints gerealiseerd.
Hiervoor werken wij samen met gespecialiseerde bedrijven die de producten een voor een met de hand vervaardigen.


STAP 6: AFLEVERING

Het is eindelijk zo ver… Op het afgesproken moment kan u de fotoproducten komen afhalen.